Efter att du har skickat in din ansökan och ditt CV väntar du ivrigt på att höra från företaget du har ansökt om. Ofta börjar det med ett telefonsamtal där någon från företaget ringer dig och säger att de är intresserade av att lära känna dig, men vad händer då?


Här har vi listat några punkter om hur du förbereder dig för en intervju.

 
Hur man förbereder sig för intervjun.
När du har blivit inbjuden till en intervju innebär det att du är kvalificerad för tjänsten. Företaget gillar vad de ser, och nu vill de lära känna dig som person bättre. En jobbintervju handlar därför främst om att visa upp dina personliga egenskaper och sätta in goda ord varför de ska välja dig.
 
Läs upp i förväg
När du har kallats till en intervju är det viktigt att veta vilken typ av företag du ska. Läs upp på webbplatser och sociala medier som företaget använder och få en god uppfattning om vad de gör. Ett tips är också att kolla in konkurrenterna. Det är på detta sätt som du visar företaget att du är intresserad och har spenderat tid på att undersöka ämnesområdet.
Om det finns en bransch som är helt okänd för dig, bör du komma in i den väl. Läs också om företagets värderingar - finns det något du känner igen? Du kanske också vill göra en nyhetssökning för att se om de har varit i media nyligen.
 
Läs jobbmeddelandet och gör några tankar om arbetsuppgifterna. Hur kommer du att lösa dem? Har du upplevt detta tidigare? Föreställ dig frågor om detta och hur du kan svara.
 
Förbered dig på frågor
När du väl är bekant med uppgifterna kan du lättare föreställa dig vilken typ av frågor du kan få. Titta på din egen expertis och försök att förutsäga vad de kan undra om och förbered ett bra svar. Detta gör att du mår bättre i intervjun och hjälper till att lugna nerverna. Granska din ansökan och återuppta och dra ut det du tycker är viktigt att de tar med dig som du kan utarbeta innan du ställer frågorna
Du kanske också vill ställa frågor du vill ställa. Du kan fråga om saker relaterade till arbetsuppgifter, arbetstid, lite om företagets kultur och eventuellt teamet du arbetar i.
 
Övning gör mästare
En bra intervju kräver förberedelser och övning. Om du lägger tid på detta i förväg har du större chanser att lyckas. Öva öva framför spegeln eller med några vänner. På detta sätt kan du få feedback om vad du har glömt eller hur du ska publicera din presentation för att väcka intresse och / eller nå ut med ditt meddelande.
 
Inkludera:
Det är aldrig fel att ta med en mapp med dokument. Skriv ut jobbannonsen och applikationstexten, såväl som två kopior av ditt CV så att du har en som är ledig. Om det är flera på mötet men inte alla har ett CV, kan du dela ut en och ge ett gott intryck. Inkludera även vittnesmål och vittnesmål. Du kan också ta anteckningar och ta dem med dig, det är bra.

Vi hoppas att du känner dig redo att börja förbereda dig för en intervju med dessa tips. Kom ihåg att det aldrig är något fel med att gå till många intervjuer. Erfarenheten gör dig rikare och bättre varje gång.

11. augusti 2019