Läs vår blogg | Otiga Stockholm

Åtta tips för videointervju

09 september 2019

Videointervjuer blir mer populära inom rekryteringsprocesser. För en del personer kan detta vara stressande och utmanande. Du kanske blir du lätt distraherad av den tekniska aspekten eller börjar tänka på detaljer som "vad ska jag göra med mina händer?".

Visste du att CV är det första en rekryterare eller arbetsgivare läser?

09 september 2019

Att skriva ett CV är inte alltid det enklaste. Det finns flera exempel på hur ett CV kan se och hur det skrivs bra. Det första en rekryterare eller arbetsgivare läser är kandidatens CV. Därför är det viktigt att detta är strukturerat och ger ett gott första intryck. Vi har listat fem tips om hur man skriver ett bra CV och vad det bör innehålla för att du som sökande ska komma fram i rekryteringsprocessen!

Hur skriver jag en bra ansökan?

03 september 2019

En ansökan kan skrivas på många olika sätt. Fortfarande är vissa saker viktigare än andra. Ansökningstexten bör väcka intresse och nyfikenhet medan du fortfarande håller hög relevans mot ditt CV. Du måste försöka var unik och visa din blivande arbetsgivare att du är den rätta kandidaten.

Hur förbereder jag mig för en intervju?

03 september 2019

Efter att du ansökt om ett nytt jobb, sitter du ivrigt och väntar på återkoppling om tjänsten du har ansökt om. När telefonsamtal väl kommer och du blir inbokad på intervju sitter du förväntansfull och nervös och funderar på hur du bäst kan förbereda dig?

Alfa, Omega och LinkedIn

03 september 2019

LinkedIn är en platform med ett stort fokus på arbetsmarknaden används aktivt vid rekrytering. Det är därför smart att ha en utförlig profil.